06-28971933 jeroen@tripl.nl
Selecteer een pagina

De verandering van focus op leiderschap door de opkomst van de ‘Millenials’ (geboren 1980-1996) op de arbeidsmarkt, onderzocht door Gallup

Verleden Toekomst
Mijn salaris Mijn ‘purpose’
Mijn tevredenheid / voldoening Mijn ontwikkeling
Mijn baas Mijn coach
Mijn jaarlijkse evaluatiegesprek Mijn doorlopend gesprek. Wanneer regelmatig feedback gegeven wordt, is de kans dat medewerker zich betrokken voelt meer dan 2x zo groot (44 vs. 20%) dan wanneer dit niet gebeurt.
Mijn zwaktes Mijn kracht
Mijn baan Mijn leven

Wat heeft dit voor consequentie voor het soort leiderschap dat effectief is voor deze generatie? Het moge duidelijk zijn dat dit ligt in de meer ondersteunende kwaliteiten, leiderschap dat zorg draagt voor de juiste omstandigheden, waarbinnen zijn/haar mensen kunnen floreren. Leiderschap dat voorop gaat in het zoeken naar de purpose.