06-28971933 jeroen@tripl.nl
Selecteer een pagina

TripL is het ontwikkelingsbedrijf van Jeroen Vermeer. TripL richt zich op drie L-en:

Leven: iedere organisatie is een op zichzelf staand organisme, een levend wezen. Het is een open deur, maar tegelijk een relatieve zeldzaamheid: een levendige, levenslustige organisatie is aantrekkelijk. Aantrekkelijk voor medewerkers, klanten en leveranciers. Organisaties bezien als losstaande levende organismen, en niet als mechanische besturingsmechanismen is een uitdaging. Want daarmee komt tegelijk het besef dat ze structureel complex van aard is, en dus moeilijk beheersbaar. ‘Meten = weten’ gaat hierbij niet langer op. Zoveel mogelijk voelsprieten inzetten en leren hiernaar te luisteren wel. Des te meer medewerkers hierbij betrokken worden, hoe beter de organisatie kan worden bestuurd.

Leiderschap: Als leider geef je en neem je leiding. Je geeft leiding uit handen (loslaten) door mensen te kiezen voor het vervullen van de verschillende rollen in de organisatie. Hierna nemen zij de leiding over hun eigen rol. Met dit gegeven komt ook het vertrouwen dat ze deze verantwoordelijkheid kunnen dragen en de vrijheid om deze verantwoordelijkheid in te vullen op een manier die het beste bij hen past. Als leider neem je leiding in handen (vastpakken) waar het gaat om jouw taken en verantwoordelijkheden. Vaak zijn liggen deze op het gebied van visie, strategie en – in het geval van een ondernemer – het ras-ondernemerschap.

Leren: de enige manier om vooruitgang te boeken: leren & innoveren. De enige manier om te leren: fouten maken. De enige manier om fouten te maken: door ze toe te staan. Een cultuur van bewust en continu leren creeren is voor veel organisaties nog een uitdaging. Fouten mogen maken en het inbouwen van werkprocessen waarbij in korte cycli feedback wordt gegeven en verwerkt zijn daarbij de voornaamste struikelblokken.